tiistai 10. helmikuuta 2015

tämä on blogipäivitys

Pitkästä, pitkästä aikaa koitan päästä tähän blogin kirjoittamiseen kiinni. Katsoimme syksyllä koulussa elokuvia ja tuijotimme lavasteita, ja fiksuna päätin jättää niistä kirjoittamisen tänne helmikuulle :)
Jadesoturi
Jadesoturi oli ensimmäinen elokuva jonka katsoimme, aika jännä suomalais-kiinalainen historiasotku. Lavasteet olivat hyvin tehdyt ja aika monipuoliset, tosin tuntuivatkin aika ajoin aika "lavastemaisilta". Mielestäni se kuitenkin sopi elokuvan fantasiamaiseen tunnelmaan. Mieleen jäivät erityisesti sepän paja sekä kiinalaiskylä (vaikka se vilahtikin ohi kovin nopeasti.) Myös elokuvan loppupäästä sampo jäi mieleen.
Les Miserables
Les Miserables jäi itselleni vahvasti mieleen, eikä vähiten lavasteiden osalta. Elokuvan suuri budjetti näkyy, suurin osa elokuvaa oli lavastetta. Lavasteet olivat monipuoliset ja aika mahtipontiset, vinksisn vonksisn sojottavat rakennukset ja huonekaluista rakennetut barrikaadit eivät kuitenkaan välttämättä olleet realistisimmasta päästä. Lavasteet olivat kuitenkin tunnelmalliset ja tukivat hyvin musikaalia korostamalla mm. köyhien kurjuutta. Muutamassa kohdassa, esim alun laivoissa, tietokone-efektit korostuivat ikävästi.
American Gangster
American Gangsterista jäi ehkä parhaiten mieleen kohtaus, jossa uudelleen luotiin nyrkkeilyottelu ja taustalle oli yleisöksi rakennettu ja maalattu satoja uniikkeja ihmisen kokoisia nukkeja. Kohtaus kesti vain minuutin ja keskittyi lähikuviin päähenkilöistä. Tästä näkee painajaisia. Muuten pidin elokuvan onnistuneesta ajankuvasta ja monipuolisista kuvauspaikoista.
Back to the future
Elokuva on kuvattu suurelta osin lavasteissa, ja eroja ja yhtäläisyyksiä idyllisen 50-luvun ja ränsistyneen 80-luvun sekä ei-niin-ränsistyneen 80-luvun  maisemien välillä oli hauska bongailla, erityisesti kaupungin keskustassa ja kellotornin läheisyydessä, joka oli kokonaan lavastetta. Elokuvassa on paljon pieniä yksityiskohtia korsotamassa eroja, ja kaikkia ei kertakatselulla huomaa. Doc Brownin pajalla on jos jonkinmoista mielikuvituksellista roinaa, ja elokuvassa aikakoneena toimiva De Lorean-auto on aika monipuolisesti tuunattu.
Pans Labyrinth
Elokuvassa oli hyvin luotu mystistä ja pelottavaa tunnelmaa, ja lavasteet olivat ihana ykstyiskohtaiset. Pidin talosta jossa päähenkilö asui ja sen pyöreistä ikkunoista ja yksityiskohdista.  Juoni meni hiukan ohi, mutta rinnakkaismaailmat(???) joissa päähenkilö vieraili olivat kaikessa kuumottavuudessaan hienoja,pidin yksisilmäisen kaverin kammion seinämaalauksista ja ruokapöydän antimista sekä suuri vanha puu ällöttävine sisuksineen ja labyrintin alla ollut luola olivat hienoja.  Myös (ilmeisesti) sotilastukikohtana tuominut ränsitynyt kylä jäi mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti